Obiective Turistice

10 cele mai frumoase locuri din județul Brașov

Județul Brașov e situat în centrul țării. E înconjurat de județele Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș și Sibiu și are reședința de județ în orașul Brașov. Când vine vorba de ales cele mai frumoase locuri din Brașov, e greu să alegi doar 10. Lista aceasta nu este nici pe departe una exhaustivă. Dacă ar fi, articolul ar fi interminabil. Mă rezum așadar să-ți prezint 10 dintre cele mai frumoase locuri ale județului. Dacă nu le-ai vizitat încă, îți spun că nu trebuie să le ratezi!

Cetatea Râşnov

cetatea-rasnov_55687301

Sursă foto: © Glacyer

Situată în apropierea orașului Râșnov din județul Brașov, fortificația este una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania. Se presupune că cetatea datează din secolul al XIII-lea, când a fost construită din lemn de către Cavalerii Teutoni, însă clădirile actuale, din piatră, datează din secolul al XIV-lea. Aceasta era amplasată strategic pentru a controla intrarea în Transilvania. Cetatea este construită în vârful unui deal, pentru ca din interiorul ei să existe vizibilitate maximă asupra zonei. Cetatea se poate vizita contra cost, iar studenții și elevii au reducere pe baza legitimației sau a carnetului de elev. Citește mai multe despre cetate pe Wikipedia si informează-te unde poți să te cazezi în zona Râșnov.

Cetatea Rupea

cetatea-rupea_31680443

Sursă foto: © Salajean

La fel ca și Râșnov, cetatea Rupea veghează peste orașul cu același nume de pe un deal. A fost construită în secolul al XIV-lea și extinsă în secolul al XVII-lea și era folosite cu scop de refugiu. Pe locul unde a fost construită au fost găsite vestigii dacice, semn că zona era locuită încă de pe acea vreme. De fapt, în epoca dacilor, așezarea era denumită Rumidava, iar după cucerirea de către Imperiul Roman a fost redenumită Rupes (stâncă în latină). Cetatea Rupea s-a aflat în stadiu de ruină până recent, când a fost refăcută. Și această fortificație poate fi vizitată contra cost cu tarife speciale pentru grupuri sau elevi și studenți. Citește mai multe despre cetatea Rupea pe Wikipedia.

Cetatea Făgăraș

cetatea-fagaras_42368353

Sursă foto: © Yordan Rusev

Încă o cetate minunată din județul Brașov poate fi găsită în municipiul Făgăraș. Fortificația datează din anul 1310, însă ca și alte cetăți, este construită pe locul unor cetăți mai vechi. Cetatea Făgăraș avea ca rol apărarea Transilvaniei de invaziile tătarilor. În 1599, cetatea a intrat în posesia lui Mihai Viteazul, care i-a dăruit-o soției sale și unde și-a adăpostit familia și tezaurul domnesc. Cetatea a fost folosită chiar și recent, în sistemul comunist, pe post de închisoare pentru prizonieri politici, între anii 1948 -1960. În perioada imediat următoare, cetatea a fost restaurată și conservată ca monument istoric. În prezent cetatea adăpostește Muzeul Țării Făgărașului. Poate fi vizitat contra cost și asigură ghidaj gratuit pentru grupuri de peste 15 persoane. Vezi mai multe despre Cetatea Făgăraș pe site-ul oficial si oferte de cazare in zona.

Castelul Bran

castelul-bran_5167153

Sursă foto: © Serban Enache

Cunoscut în întreaga lume drept Castelul lui Dracula, Bran este situat la doar 30 km de orașul Brașov. Castelul a început să fie conectat de Contele Dracula după ce Bram Stocker a descris în opera sa un castel, locuința lui Dracula, a cărui descriere semăna foarte bine cu acesta. Autorul romanului Dracula nu a călătorit niciodată în România, însă se pare că s-a documentat din cărți și scrieri despre zona Transilvaniei.

Cetatea și Castelul Bran a fost construit în jurul anului 1377, când Regele Ludovic I al Ungariei permite construirea unei noi fortărețe în zonă. Castelul a trecut în timp prin patrimoniul mai multor familii importante, iar în 1948 a fost naționalizat statului. După un proces lung acesta a fost retrocedat în 2006 moștenitorilor familiei de Habsburg.

În prezent castelul Bran este vizitat zilnic de mii de turiști din lumea întreagă, fascinați de mitul Contelui Dracula. Citește mai multe despre Castelul Bran pe site-ul oficial și vezi ofertele de cazare din Bran.

Satul Fundata

satul-fundata-brasov_34826386

Sursă foto: © Adrea

Fundata este un sat brașovean, situat într-o comună cu același nume. Ceea ce face ca satul să fie unul special, este faptul că aceasta este așezarea de la cea mai mare altitudine din România. Satul se află la 1304 m altitudine, între Munții Bucegi și Piatra Craiului, la mijlocul culoarului Rucăr-Bran. În apropierea satului poți vizita mai multe obiective turistice naturale precum Parcul Național Piatra Craiului, Prăpastiile Zărneștilor, Cheile Moieciului sau ale Grădiștei și așa mai departe.

Canionul 7 scări

Canionul_Sapte_Scari

Sursă foto: Wikipedia

Canionul, aflat în vestul Munților Piatra Mare, este de fapt un defileu săpat în calcare jurasice, cu 7 trepte și o lungime de 160 m. Treptele au între 2,5 și 15 m înălțime și se transformă în cascade când crește volumul de apă al pârâului omonim. Este un traseu turistic ce poate fi parcurs de turiști fără echipament specializat.

Rezervația de urși din Zărnești

ursi-bruni-romania_33058551

Sursă foto: © Calin-andrei Stan

Rezervația adăpostește peste 70 de urși bruni europeni și un urs negru asiatic, salvați din situaţii de captivitate și chin. A fost construită în 2005 după ce a fost aprobată legea conform căreia devine ilegal să deții un urs în captivitate. Astfel au fost salvați o parte din urșii protejați de lege. Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, au mai fost aduși urși în sanctuar, ca urmare a închiderii unor grădini zoologice neconforme cu legislația europeană. Această rezervație poate fi vizitată sub reguli mai stricte decât într-o grădină zoologică, pentru că se axează mai mult pe protejarea animalelor și mai puțin pe vizitatori. Desigur, pentru vizitare este nevoie să achiți o taxă de intrare.

Piramidele de la Șona

piramidele de la sona

Sursă foto: La Taifas

Nu doar piramidele egiptene sunt înconjurate de mister. În satul brașovean Șona există câteva movile de pământ, acoperite cu vegetație, care au formă de piramide. Aceste movile de pământ sunt înconjurate de legende și povești. Printre cercetători sunt și care cred că piramidele de la Șona sunt create de daci și că există o posibilitate ca acestea să adăpostească mormântul lui Decebal.

Coloanele de bazalt de la Racoș

Coloanele de Bazalt de la Racos

Sursă foto: Slow Tourist in Romania

În comuna Racoș din județul Brașov există o rezervație naturală geologică, care este reprezentată de masive columnare de bazalt, formate prin scurgere de lavă. Rezervația poate fi vizitată de oricine, fără să fie percepută o taxă de vizitare.

Brașovul ca oraș

brasov-centru_67227004

Sursă foto: © Corin Mihaila

Orașul reședință are și el frumusețile sale. Piața Sfatului și Biserica Neagră sunt două dintre cele mai cunoscute obiective turistice din oraș și sunt amplasate în centrul Brașovului. Biserica Neagră a fost construită în secolele XIV – XV și și-a căpătat numele în urma unui incendiu în anii 1600 când pereții acesteia s-au înnegrit din cauza focului. Alături de asta mai sunt câteva obiective minunate în oraș, muntele Tâmpa are o rezervație naturală și este locul unde este amplasat numele orașului cu litere hollywoodiene. Strada sforii este cea mai strâmtă stradă din Europa, și te transpune într-un alt moment temporal.

Desigur, întreg județul e plin de monumente naturale și istorice, iar acestea 10 sunt doar câteva dintre cele mai frumoase și mai importante. Lista obiectivelor turistice din Brașov se poate extinde pentru că județul este unul foarte bogat în obiective turistice de valoare, de aceea te invit să descoperi mai multe obiective turistice din Brașov.

Preluat de pe: http://bunadimineata.ro/de-dimineata/travel-calatorii/10-cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-brasov/#ixzz4Y1CFgox0